pollak 93cm

pollak 93cm

zondag 17 februari 2013

BultrugBonusBrasem

Na het dagje Haringvliet van gisteren vandaag gekozen voor een kleiner water.
Ik had hier al een aantal mooie baarzen gevangen en daar hoopte ik stiekem een beetje op. Toen ik m'n spullen aan het uitladen was kwamen er net een stel kantvissers aan. Vriendelijke gasten en duidelijk specialisten, klein praatje gemaakt en leuk om te horen wat voor monsters er hier kunnen zwemmen.
Op het water viel het alleen wat tegen, goed toeven maar weinig activiteit. Er stond aardig wat stroming maar toch maar besloten om er tegenin te gaan, stroomopwaarts lagen nog een aantal stekken waar ik naar toe wou. Trollend met een grote shad kreeg ik een aanbeet, duidelijk snoek alleen schoot deze op een vervelende manier los, de speld was op een of andere manier opengebogen. Echt balen..
Na wat stekjes aangedaan te hebben zonder resultaat kwam op het volgende stekje dan eindelijk een visje boven. Een mooie snoekbaars had het zwarte shadje te grazen genomen.

Hierna bleef het echter weer lang stil.. Dan maar naar de bruggen, daar moest toch een visje te vangen zijn.
Helaas.. Geen dikke baarzen te bekennen.. Bij een splitsing iets verderop dacht ik een aanbeet te voelen.. Even later begint m'n slip ineens te lopen, wat is dit? Ja het is vis maar wat, grote baars, snoek?
Nope, na een tijdje wordt het duidelijk, het shadje zit precies in de staart van een dikke brasem. Wel leuke sport zo..
52 cm, dus 40 bonuspunten!
Hierna terug naar het beginpunt gevaren zodat ik nog voor het donker het water af kon gaan.  Het stekje bij de trailerhelling moest natuurlijk ook nog even afgevist worden en dit leverde ook nog een visje op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten