pollak 93cm

pollak 93cm

zaterdag 27 augustus 2011

27-08

Vannacht samen met m'n maat achter de zoute stekels aan gegaan. Na een kort tukje de spullen ingeladen en naar de brug gereden. Iets voor hoog water in de kajak gestapt en naar de brug getrapt. Door de wind een iets te knobbelig zeetje om lekker te kunnen varen maar we vissen veelal driftend en dat is goed te doen.
Als de stroming er in begint te komen vangt m'n maatje de eerste, een scholenbaarsje..
Ik krijg even later een dreun op m'n hengel en mag de daiwa een paar keer horen krijsen, lekker..
Afbeelding
Hierna vangen we allebei nog een aantal baarzen. De meeste zo rond de 45Afbeelding 
tegen de ochtend vangt Daan ook nog een mooie 60-er. Als het licht wordt vind ik het wel welletjes, met een uurtje slaap tussendoor ben ik al 24 uur wakker :| 
Als we beginnen met de terugtocht, besluit ik toch nog even een loodkopje te laten zakken, het twistertje bereikt de bodem, ik geef 2 tikken, dzjieeeeeettt! Ja vanuit de kajak kan je heel licht vissen maar dan moet je geen monster haken naast een obstakel, want die duiken eronder en dan is er geen houden aan :evil: 
Enigszins balend maar eruit gegaan en eenmaal thuis lekker in m'n bed gekropen..

zaterdag 20 augustus 2011

19-08


Vanavond met m'n hobie op de Oosterschelde gezeten..
Gevist met natuurlijk aas (zagers) die ik met een simpele montage driftend dichtbij
de bodem aanbood. De montage, hoofdlijn-onderlijn-driewegwartel-breeklijn-lood
en aan de driewegwartel een half metertje lijn met haak(1/0). Het duurde een tijdje
voor ik m'n eerste aanbeet kreeg, het was toen al donker maar toen ik eenmaal de
hotspot te pakken had volgden er meer. In totaal zo'n 7 baarzen gevangen, mooie
maatse vissen maar weer geen grote. Maar als ze van een metertje of 8 diep komen
vermaak je je prima;) Ik ving ook nog een gulletje van een cm of 35..
Afbeelding

Groeten

18-08-2011


Ik ben na het werk nog even achter de zoute stekels aan gegaan.
Toen ik in m'n auto stapte begon het net te onweren, toch maar gaan kijken
bij de stek.
Hier rommelde het alleen in de verte, na lang wikken en wegen en naar de lucht
kijken toch maar het water op gegaan. Wel een paar buitjes gehad maar het onweer
bleef weg dus kon ik lekker vissen. De baarzen waren redelijk aanwezig en ik mocht er
een stuk of 6 vangen, geen kneiters maar wel leuke sport op licht materiaal..
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Groeten


maandag 15 augustus 2011

14-08



Ik ben vanmiddag weer met de hobie weggeweest.
Aangekomen op de stek eerst maar 's met de bbz-1 aan het gooien geweest, na al een aantal tikken wist ik hier m'n eerste vis op te vangen. Een flauwe aanbeet en een tam visje laat zich binnenhalen, totdat ie vlakbij de kajak komt en toch maar gaat tegensputteren.. Juist, een snoekbaars..
Afbeelding
68cm
Op de slider 7 kreeg ik de volgende aanbeet, heb de vis even gezien tot ie loste.. Het was misschien wel een nieuw pr baars...
Een tijdje later een snoekbaars op de slider..
Afbeelding
65cm
Ook nog wat aan het gooien geweest met een asp, hier 2 roofblei'tjes en 2 baarsjes op gevangen
Afbeelding
Afbeelding

Na een ander stekje uitgekamd te hebben half de avond nog een paar worpjes met het slidertje op de eerste stek gedaan. Op een van die worpjes knalt een leuke vis, ik denk nou nog een snoekje maar nee, het was een dikke 40+ baars die weer loste.. GRRRR..
Later nog een roofbleitje die ik trollend op het slidertje pakte..
Afbeelding
Volgens mij baalde ik nog een beetje van een nieuw pr baars dat er dus niet kwam.

Maar wel lekker gevist..

Groeten

vrijdag 5 augustus 2011

Voldoening!


Vrijdagochtend 8.00 uur,
De laatste dag van m'n vakantie, de afgelopen 2 weken veel op het water gezeten. Met wisselende resultaten, enkele mooie vissen gevangen, de grootste was een snoek van 88 cm.
Toen ik die zag dacht ik een nieuw pr te hebben, dat staat op 89 cm, door d'r omvang leek ze een stuk groter.
weer niet..
weer niet..
Een paar dagen later ving ik er trouwens nog 1, weer 88 cm.. Ik werd er die dag volledig uitgevist door m'n maatje, zijn teller stond toen al op 5 snoeken, 1snoekbaars van 83cm en een baarsje. 
Gisteren deed hij het weer, eerst ving hij weer zo'n grote snoekbaars (82cm) en een tijdje later toen we de moed op snoek al opgegeven hadden haakte hij iets groots. In onze jacht op de metersnoek lag hij al een stuk voor..
Hij  ging van 80 naar 90cm, van 97 naar 1.08m en nu verbeterde hij het weer..
fijne vismaat met z'n monster
fijne vismaat met z'n monster
1.12 meter pff..
Later ving hij er nog 2 bij en ik moest het met 2 baarsjes doen. Een beetje gefrustreerd was ik wel..
Vandaag haal ik 'm toch maar weer op,  ik heb tenslotte een fotograaf nodig grapte ik. Vandaag is het namelijk mijn beurt... Onderweg leest m'n maat nog een artikel voor over dat grote snoeken in de zomer vaker aan niet te groot kunstaas gevangen worden. Die van gister had hij aan een aruku shad, ook niet echt groot.. Toch maar rekening mee houden dan.
Bij het uitladen en optuigen van de kajaks kom ik nog een salmo slider van 7cm tegen die nog in de verpakking zit. Deze had ik gekregen van Daniël omdat hij er eentje van mij afgegooid had. Die moet vandaag ook maar 's nat worden bedenk ik me, en ik leg hem in de kajak..
Eenmaal op het water vissen we eerst werpend een stek af waarbij Daniël een baarsje vangt. Ik vang weer niks. Het plan was om vandaag een flink stuk te gaan trollen, we zitten op groot water en we hebben nog genoeg te verkennen. Ik vertrek alvast als Daniël nog wat worpjes doet. Na een aantal kilometer zonder reactie besluit ik om maar weer om te draaien, er staan redelijke golven waardoor het niet zo heel lekker varen is.
Toch maar de eerste stek verder uitkammen dan, na talloze worpen vang ik eindelijk m'n eerste visje. Een baarsje op het slidertje. Nou, ik ben in ieder geval van de nul af.. Daniel had ondertussen al een aantal baarsjes en een snoek. Het baarsje had m'n vertrouwen in een goede afloop nog niet echt opgevijzeld. Ik ging nog maar 's een ander stekje proberen..
Hier wist ik nog wat plantenbedden te staan waar je redelijk overheen kan vissen. Het slidertje hangt nog steeds in de speld.  Na de derde worp tik ik 'm weer binnen totdat ik denk  vast te zitten in zo'n plantenbed.. Of  voel ik nou vis? Ja dus, er trekt iets terug, voor de zekerheid sla ik nog maar even aan. Dit voelt best massief maar er gebeurt niet zo veel, even zie ik een glimp van de vis. Snoek, best een mooie, al lijkt ie niet echt groot. De snoek krijgt door wat er aan de hand is en begint tegengas te geven, de slip staat niet al te vast en ze neemt meters, toch wel een sterke vis.. Ik zet m'n slip wat vaster zodat ik wat meer tegendruk kan geven, ik win wat meters terug maar ze worden er net zo makkelijk weer af getrokken. Ze zwemt richting het diepere water wat ik wel best vind, hier staan weinig obstakels.. 
Ik begin te beseffen dat ik hier toch wel 's met een pr aan het knokken kan zijn. Daniel zit nog een paar honderd meter verderop en ik geef maar een flinke brul. Gelukkig staat de wind goed en hoort hij het... Ik zet m'n slip nog een tikkie vaster zodat ik nog iets meer druk kan geven, ik wil de dril niet te lang laten duren natuurlijk.. Langzaam win ik meters terug maar ik word nog een aantal keer op sleeptouw genomen. Echt kicke zo'n kajak met snoekaandrijving!
Dan komt het moment dat ik ze voor het eerst echt zie.. Wooow! Deze gaat dik over de meter! Dit mag niet niet meer misgaan, ze sputtert nog een paar keer tegen maar dan kan ik ze pakken.. Eventjes mag ze in de kajak voor een paar foto's en het meetlint.  Beetje lastig meten maar ik kom op 1.12meter.. Echt een fantastische vis!
Yes!
Yes!
Ze mag weer terug het water in en ze heeft gelukkig niet lang nodig om bij te komen. Met een klap van d'r staart verdwijnt ze weer in het diepe..
Ik heb iets langer nodig om bij te komen... Met allebei m'n armen in de lucht en een grijns van oor tot oor!  Eindelijk! 
Minutenlang zit ik na te genieten, ik ben klaar voor vandaag...  Natuurlijk vissen we nog even door en we vangen er allebei nog een, die van mij is zo'n 80 cm.. Het doet er helemaal niet meer toe..
Met een voldaan gevoel ga ik op huis aan, de lijnen blijven binnenboord want de bonusvis heb ik al lang gevangen..
onvergetelijk..
onvergetelijk..

donderdag 4 augustus 2011

31-07-2011

Nog een verlaat vangstberichtje,

Samen met Daniel een middagje in de buurt geweest, op de deeptaildancer begon het goed, een nieuw pr snoekbaars
Afbeelding72cm
Op de heenweg hadden we het erover dat het best gek was dat je hier nooit snoek vangt, en wat vang ik even later..
Afbeelding
een puntgaaf snoekje

Afbeelding
een bijvangertje werkt ook op het zoete..

Daan had 3 snoekbaarzen
Afbeelding

Groeten