pollak 93cm

pollak 93cm

dinsdag 16 april 2013

Witvis weekend

Afgelopen weekend was het tijd voor weer 's wat anders..
Gesloten tijd voor de zoete rovers, op het zout nog weinig te beleven betekent natuurlijk niet dat je je niet kan vermaken op het water. Dus zijn we lekker relaxed met de kajak ergens gaan liggen, met aan de hengel een voerkorfje en een witvis onderlijn. In het voer wat maden en casters die ook aan het haakje zaten en al vrij snel, wat zeg ik de eerste worp, volgden de eerste vissen..
Geen slecht begin, meteen 50 punten..

Een dikke brasem op een lichte spinhengel op stromend water geeft best leuk sport hoor. En die vingen we regelmatig dus we vermaakten ons prima. Ook vingen we mooie voorns die makkelijk te herkennen waren aan de felle aanbeten.


Het weekend was ook goed om m'n nieuwe camera uit te testen, ik heb gekozen voor een sony cybershot hx300v compactcamera. Deze zit een beetje tussen een spiegelreflex en een compactcamera in. Geen gedoe met verschillende lenzen en zowel van dichtbij als veraf (50x optische zoom) toch leuke plaatjes kunnen schieten. Het zal nog wat oefenen zijn met de instellingen voor de beste resultaten maar ik kon al een paar leuke foto's maken.

De padden waren ook ontwaakt en kwamen voorbij zwemmen. 



Alleen..


Of met z'n tweetjes..

Door het grote zoombereik van de camera kon ik ook Daniël z'n vissen wat beter bekijken, zonder van m'n plek af te komen. Ik lag een meter of 20 van hem af..




Serieuze blankvoorn van 43 cm

Met het betere weer was het echter al wel een stuk drukker op het water met de pleziervaart.
Dus aankomend weekend gaan we weer wat anders doen.
En wat dat is, dat zien we dan wel weer..


Maar hopelijk vangen we weer wat moois..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten