pollak 93cm

pollak 93cm

maandag 31 maart 2014

Seizoensafsluiting met Baars!

Het laatste weekend voor de gesloten tijd  moest er natuurlijk gevist worden. En niet een beetje maar drie dagen! De weergoden waren ook gunstig gezind en vooral de wind liet het toe om lekker het grote water op te gaan. De missie, op zoek naar grote baars.
De aanloop naar het weekend was slecht, ik werd geveld door een buikgriepje en even zag het er naar uit dat heel het weekend in het water zou vallen. Maar gelukkig was ik zaterdag fit genoeg om te gaan. Maar het was geen vroegertje, om een uur of tien zat ik op het water. Ik had echter geen goede keuze gemaakt, de oostenwind was toch nog best vervelend op dit stuk en half de middag en een baars van net geen 40 verder, was ik er wel klaar mee. Dus ben ik op tijd het water af gegaan om op de terugweg nog een ander watertje te bezoeken. Hier wist ik nog 2 snoekbaarzen te vangen waarvan er een erg mooi gekleurd was..

Zondag moest het dan gebeuren, ik moest op zoek naar een andere stek. Na een tip wist ik waar ik ongeveer moest gaan zoeken. En dat was mooi want het was juist het stuk waar ik naartoe wou.
En zoeken naar vis doe je het beste trollend. Dus de eerste paar kilometers werden trollend afgelegd. Paar duikende ratelplugjes eraan en al trappend de juiste waterdiepte volgen. Het duurde lang voor er wat gebeurde maar na een paar uur was het dan eindelijk raak, en hoe!
De aruku shad die ik met tempowisselingen sleep wordt gegrepen door een mooie vis. Maar wat voor een, is het waar ik voor kwam? Jawel, als de stekelkam het wateroppervlak doorbreekt weet ik het. En het is meteen een hele mooie..
Met 49 cm een nieuw PR!
Hierna weet ik een beetje beter waar ik moet zoeken en zo weet ik trollend  met plugjes en werpend met de shad een mooie serie vissen te vangen..

44

43 op de fish impact P-coens


42

Prachtig gekleurde snoekbaars op een F-I Tailslam


Bijna 70-er op een klein plugje

46

47
De laatste baars komt van een meter of zeven als ik met een diepduikende bomber het talud aftrol. Zo vang ik ook nog een aantal snoekjes op de terugweg.

Maandag toch maar de keuze gemaakt om het daar nog 's te proberen. Best logisch natuurlijk maar het was niet meteen  bingo. Het was meer zoeken deze dag en de grootste vissen kwamen van dieper water.
Hier een foto-impressie..
45


42


47

47


Op het eind van de dag wist een snoekje zich vlak voor de landing te ontdoen van de plug. Dit was op zich geen probleem ware het niet dat de plug werd gelanceerd en een dregpunt in m'n duim belandde. Om hem eruit te krijgen moest ik de punt doorduwen. Pijnlijk karweitje maar het lukte, zodat ik daarna de punt kon afknippen en de dreg verwijderen. Ook hier heb je dus een kniptang voor bij.
Dus m'n geluk was toen op en was het tijd om het water af te gaan..

Wat zal ik volgend weekend eens gaan doen?

maandag 24 maart 2014

Taai maar fraai..

Zaterdagmorgen om 5 uur gaat de wekker. Pff, je moet er wat voor over hebben..
Om kwart voor 6 sta ik bij Daan, moguh.. Moguh.. Op de automatische piloot wordt de auto verder volgeladen en na 5 minuten zijn we klaar voor vertrek. Een uurtje later zitten we op het water, en trappen we naar de eerste stek. Ik pak mijn favoriete hoekje en Daan het zijne. En op mijn stekje ligt er eentje, een droge tik en een hengel die goed doorbuigt. Ik heb een nieuwe hengel bij me (st croix premier) en die wordt meteen uitgetest. De aanbeet kwam goed door en tijdens de dril lijkt hij wat slap maar heeft toch genoeg power in het ondereind. Even wennen maar een kleinere vis geeft zo al leuk sport.
Fraaie 60-er op de Fish impact - F-eeel
Verdere actie blijft uit en Daan gaat een andere kant op en ik ga naar andere stekken. We zien elkaar later weer wel.
De volgende stekken leveren niks op en als ik een keer vastzit tijdens het varen breekt plots m'n Gunki Yama. Huh, hoe kan dat nou? Ik herinner me dat ik bij een worp m,n steun aantikte en ik denk dat ik een breukje in de blank heb veroorzaakt. Was namelijk een fijne sterke hengel die nooit zo snel zou breken.
Nou ja, snel vergeten en verder naar de volgende stek. Hier is het al snel raak. En hoe, na een aanbeet op de F-eeel wordt de St Croix nu echt getest. Een heerlijke dril volgt, hengel krom tot in het handvat en een slip die regelmatig z'n werk doet. Even later komt er een prachtige snoek langszij die na nog een paar vluchtpogingen de strijd staakt. Probleemloos kan ik ze pakken, met de snoek in de kieuwgreep pak ik met m'n andere hand de camera.
Even een foto'tje

En daarna met de zelfontspanner..

1.05m
Na een tijdje komt Daan me ook vergezellen, die was aan het trollen geweest en had een paar vissen gevangen. Ook niet wild maar hij pakte er later nog een paar. Waarbij ik na een aantal gemiste aanbeten en lossers nog een klein baarsje pakte. 

Maar mijn dag was al lang gemaakt...



woensdag 19 maart 2014

Fish-Impact!

Vorig jaar tijdens de zeebaarsdag bij Bass hengelsport in Colijnsplaat kwam ik voor het eerst in aanraking met de softbaits van Fish-Impact. Zij gaven daar een demonstratie in het zelf softbaits maken en ook verkochten ze daar hun modellen. En omdat die shadjes er nogal 'vangerig' uitzagen kocht ik er natuurlijk een paar.
Maar omdat ik al aardig wat materiaal heb om uit te kiezen, belandde het doosje in de viskamer bij de rest van de verzameling. Totdat ik ze in het najaar weer tegenkwam en dacht; o ja, die moet ik nog 's testen..
En zo kwam het dat ik op een goeie dag in november het knaloranje shadje aan de speld hing en er wat mee ging werpen. Ik was op groot water met de kajak en de meeste bootjes lagen op tien meter water te verticalen. Dat is niet echt mijn visserij dus ging ik de ondiepe kant uitwerpen. Al na een paar worpen was het raak, een snoekje van zo'n 60 cm was de dader. Nou dat gaf meteen vertrouwen, helemaal toen ik 2 worpen later weer een beuk kreeg en iets groters aan de lijn kreeg. Een dikke negentiger zag er ook wel wat in. Diezelfde dag ving ik er ook nog een prachtige baars van 48 cm mee. Een PR evenaring.
Ik was meteen fan. De volgende vistripjes ging het shadje, de Tailslam om precies te zijn, dan ook regelmatig aan de speld. En werden er nog een paar mooie vissen mee gevangen, waaronder een nieuw PR snoekbaars van 80 cm.

AFGEKLOVEN!
Ik had ook nog een ander model meegenomen, de F-eeel. Deze was er in 2 versies, ik had de kleine versie, zo'n 12 cm. Wat groter als de Tailslam, deze is zo'n 9 cm. En ook deze ving al snel een paar mooie vissen, waaronder een 78 cm snoekbaars.
Maar nadat ik een paar shads op de bodem geparkeerd had besloot ik al snel dat ik er meer wilde hebben.
Dit bleek echter nog niet zo makkelijk, de site was nog niet helemaal operationeel toen. Maar via Facebook kwam ik in contact met de maker van dit moois, Christophe. 
Ik vertelde hem m'n ervaringen met z'n kunstaas en dat ik er graag wat van hem zou kopen. Ook nodigde ik hem uit om 's een kijkje op m'n blog te nemen. Zo babbelden we wat verder maar die shads kwamen er niet meteen. Hij zou me nog wel een voorstel doen..
Een tijdje later spraken we elkaar weer en werd duidelijk wat het voorstel was. Christophe zocht nog een fieldtester en deze kajakvisser leek hem wel geschikt. Daar had ik natuurlijk wel oren naar!
Afspraken werden gemaakt en zaterdag tijdens de zeebaarsdag in Colijnsplaat mocht ik m'n testmateriaal op komen halen. Het werd een gezellige dag, mede door z'n vrienden Kris en Steven die ook met zijn shads vissen.
Eenmaal thuis een aantal van de shads klaargemaakt voor zondag want er moest natuurlijk mee gevist worden. Dat Christophe echt mooie aasjes maakt laten deze foto's een beetje zien..
Butterfly Goby (23 cm)

Goby (14cm)

Butterfly Goby

F-eeel  Large

En zo ging ik zondag als trotse fieldtester op pad, hopend op succes. Het werd een taai dagje, het dipje in het lenteweer van afgelopen week was ook onder water merkbaar. De eerste stekken leverden niks op en het was pas half de ochtend dat de eerste vis zich meldde.Een grote 20 cm shad, wat volgens mij nog een prototype is, werd gegrepen door een mooie snoekbaars van 65 cm. En dat deze hem graag wilde hebben lijkt me duidelijk..

De volgende vis die zich liet foppen was een mooie baars van 45 cm. Deze had de de Striker ook vol gegrepen, toch ook geen klein shadje met zo'n 17 cm.



Weer een paar stekken verder vang ik m'n tweede snoekbaars, op een fox shad ditmaal. Dit stekje vraagt om wat meer aandacht en ik vaar er nog een aantal keer overheen wat me weer een tik op de striker oplevert. Deze hangt echter niet en ik ga maar wat werpen. Het lichte stokje met een tailslam op een 7grams kopje moet het doen. Na een aantal worpen haak ik iets als ik het shadje even laat zinken. Ho wacht even, dit is geen kleintje.. Met lome slagen worden er een paar meter van de spoel getrokken en het blauwe stokje gaat krom tot in het handvat. Na nog een paar runs krijg ik een glimp te zien van de vis, even denk ik aan een valsgehaakte brasem. Die hebben me al vaker verrast. Maar dit is gelukkig niet het geval, een fraaie snoek komt even later langszij..

niet scherp helaas..

Klaar voor vertrek..

En zo vang je dan op het kleinste shadje aan het lichtste hengeltje met een 5 kg lijntje de grootste vis van de dag. Die Tailslam begint zo wel m'n favoriet te worden..
Half de middag ga ik op de weg terug. Op de terugweg doe ik nog een paar stekken aan en komt de vijfde vis van de dag boven. Die Striker heb ik ook vertrouwen in ondertussen..

Het blijkt de laatste vis van de dag, ik krijg nog een aanbeet op de F-eeel maar deze schiet los.

Maar de Hobie en Fish-impact, da's een goeie combinatie!

Meer info over Fish-impact vind je op Fish-impact op Facebook of klik op de banner..

Wordt vervolgd..


dinsdag 11 maart 2014

Nog wat foto's.

Een greep uit wat foto's van afgelopen maand..
In stormachtige omstandigheden op de Fish Impact - FEEEL

Dure 70-er foto, door de windkracht 7 werd ik de struiken in geblazen en brak ik een fijn hengeltje
Andere foto van de grootste baars uit een vorig verslag

release..


Bleef kalm naast de kajak zwemmen

Sunset Leo..

Werpend van een taludje getoverd

PR evenaring, maar wel zwaarder..


Fraaie 90-er

Ontbijtje..

72..

Snoek bevrijd van een dood-aas takel. Overdreven veel afstand tussen 2 dreggen, 1 in de keel en de andere hing ruim uit de bek met alle gevolgen van dien.
De snoek is inmiddels aan de beterende hand maar de schade aan de bek zal niet volledig herstellen.


Vroege ochtend

Net geen meter maar ze gooide al haar gewicht in de strijd..