pollak 93cm

pollak 93cm

zaterdag 28 januari 2012

Het eerste PR van 2012

Vandaag met shadjes op het grote water bezig geweest. Gisteravond nog tot laat bezig geweest om alvast wat shads en loodkoppen samen te stellen zodat ik dat op het water niet meer hoefde te doen.
Toen ik de haven uitvoer kreeg ik de eerste aanbeet, een snoekje kon het langzaam gesleepte fin-s'je niet weerstaan.

Dat begon lekker.. Daarna wat gaan verticalen langs de taludjes maar dit leverde geen aanbeten op. Ook werpend kon ik niks te pakken krijgen, pas een hele tijd later kreeg ik verticalend een aanbeet, overduidelijk snoekbaars maar deze schoot los, grr.. Na nog een tijdje geprobeerd te hebben zonder resultaat maar besloten om terug naar de havenmonding te varen, toch maar even trollen dan..
Tijdens het trollen verspeelde ik m'n yo-zuri deepdiver, m'n lijn ging langs iets scherps, gebeurt niet vaak. Gelukkig heb ik nog een paar van die yo-zuri's want dat zijn fijne dingen. Ik had gisteravond ook een wat grotere shad geprepareerd om mee te trollen, met een 60 grams loodkop. Deze er maar aan gehangen ter vervanging van de yo-zuri. Hier kreeg ik na een tijdje weer een aanbeet op, een leuke snoek mocht even op de foto.
Terug bij de havenmonding aangekomen toch nog maar 's een paar worpjes naar het ondiepe gedaan. Een paar weken terug pakte een maat op 1.5 meter nog een 70 cm snoekbaars dus waarom niet? Klein shakertje eraan en gooien maar, ik geloof dat het bij de eerste worp al raak was, helaas loste de vis..

Maar even later was het wel raak en aan het felle vechten te voelen leek het op een baars. En toen ik hem voor het eerst zag wist ik het heel zeker, bak van een baars! Gelukkig zat ie mooi gehaakt en kon ik hem landen.
Het eerste PR van 2012 was binnen!
De worp erna was het weer raak, een mooie snoek gaf een leuke knokpartij.

Helaas bleef het hierna weer stil en heb ik niks meer gezien maar het was zeker geen verkeerd dagje..

zondag 22 januari 2012

zondag 22-01

Na een lange week van hard werken moest er op m'n enige vrije dag natuurlijk nog even gevist worden.
Het weerbericht was echter niet al te best maar op niet te groot water kon er wel gevaren worden.
Besloten om naar het water te gaan waar het 2 weken terug best lekker ging. Daan was er net iets eerder en nadat ik ook te water gegaan was zijn we samen wat gaan trollen. Bij mij gingen de bbz en de 4-play weer aan de speld. Daan had er ook een 4-play aan maar dan met lip, en een zilveren busterjerk.
Daan ving de eerste, op de busterjerk. en even later de 2e, nu op de 4-play. Weer wat later schoot z'n 3e los, bij mij bleef het stil, de tactiek van vorige keer leek niet te werken.
Toen Daan z'n 3e ving op de buster en hij die aan het onthaken was hoor ik een aanval achter me, de 4-play werd echter niet gegrepen. Na nog een tijdje zo doorgevist te hebben werd het tijd voor een andere tactiek. In een van de dozen achter me zat nog een splinternieuwe abu fathead in een leuk kleurtje. Actief trollend was het na een minuut gelijk raak, goeie keuze..

Kijk er lekker blij bij;)

Hetzelfde stuk weer even terug gevaren en BAM, nr 2 meldde zich..


Na deze weer terug gezet te hebben vaar ik weer verder en is het even  later weer raak, weer op de fathead. 
prima jerk en niet duur..

De snoek laat zich rustig binnenhalen en door de harde wind word ik tegen de kant aan gedrukt, en dan gaat het mis. Nog niet uitgedrild onderneemt de vis een paar vluchtpogingen waarbij hij zich vast zwemt tussen een paar takken. Door spanning op de lijn te houden en de slip wat losser te zetten hoop ik dat de snoek de lijn niet kapot trekt. Gelukkig houdt ie zich rustig en kan ik de kajak zo manoeuvreren dat ik dicht genoeg kan komen om de onderlijn te pakken en de snoek te bevrijden.
Mooie 70-er die gelukkig zonder problemen weer mag zwemmen.

Hierna nog 1 tik gevoeld maar niks meer gevangen, korte bijtperiode dus maar toch lekker gevist..

zondag 15 januari 2012

Zondag 15-01

Vandaag weer naar de stek van gister gegaan, vandaag meteen begonnen met verticalen. Ik had gisteravond nog een extra dun lijntje opgespoeld (6/00) dus ik kon nog wat gevoeliger vissen en met het zwakke windje was het dus goed uit te houden, mits goed aangekleed...

Ik had al snel de eerste te pakken..
Daarna mis ik nog een aanbeet op dezelfde plek dus ik dacht dat gaat lekker.. Helaas bleef het daarna weer een tijdje stil.. Daniël was een tijdje later ook van de nul af met een mooie snoekbaars.
Ik ving daarna m'n eerste baars van 2012

En vlak daarna nog 1, een mooie 40-er

Daan ving later nog 2 snoekbaarzen, maar 's middags toen de rest ook gearriveerd was werd het mede door de opgestoken wind erg lastig. Niks meer gevangen dus.. De andere kajakkers hebben nog wel een paar mooie vissen gevangen waaronder een baars van 50 cm voor Leo en een mooie 70 cm snoekbaars voor Steven..

zaterdag 14 januari 2012

14-01

Vandaag samen met Daniël op verkenning gegaan. Morgen staat er een meeting met wat andere kajakvissers op het programma dus het leek ons een goed plan om de stek alvast wat te gaan verkennen.
Het begon niet zo goed, net op het water bleek de accu van de fishfinder te weinig power te bevatten. Dacht dat er nog genoeg in zat, niet dus. Gelukkig nog wel genoeg om de elektrische inlegzooltjes te laten verwarmen zodat ik vandaag geen koude voeten heb gehad.
Maar helaas geen sonar, Daan had z'n accu wel opgeladen dus die kon me wel vertellen hoe diep het was, best handig.. Gelukkig had ik nog wel een gps bij waar het talud op aan stond gegeven, ik gebruik hem niet veel maar vandaag was ik er blij mee.

Omdat verticalen nog niet echt ons ding is zijn we eerst maar wat gaan trollen.  Bij mij ging er een yo-zuri deepdiver aan de speld, deze loopt zo'n meter of 5 diep. Dit leverde al vrij snel een mooie snoekbaars op van 62 cm.
 
De eerste snoekbaars van 2012

Even later had Daan z'n eerste te pakken..
Natuurlijk hebben we dit stuk nog een paar keer afgevaren maar het bleek toch niet zo makkelijk te blijven gaan, het bleef lang stil...
Het was verderop behoorlijk druk met visbootjes dus zijn we daar ook maar 's gaan kijken. Na een tijdje de pluggen maar vervangen voor de loodkopjes, het verticalen werd echter diagonalen . Langzaam slepend kreeg ik zo m'n 2e te pakken.










Aan het eind van de dag pakte Daniël ook z'n 2e en op de valreep ving hij nog een prachtige baars van 47 cm.













Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen en gezellig met de andere mannen vissen..

zondag 8 januari 2012

Mooi begin van 2012

Vandaag samen met Daniël een poging gedaan de eerste snoeken van 2012 te gaan vangen. Om 8 uur vertrokken richting een leuk kajakwater in zuid-holland.
's Ochtends gebeurde er nog niet veel, een paar nieuwe kunstaasjes uitgeprobeerd en wat aan het werpen geweest met jerkbaits wat geen resultaat opleverde. Daan ving na een paar uur de eerste trollend op een 4-play 19cm. Ik ben toen ook maar (heel langzaam) gaan trollen maar omdat er nog veel waterplanten stonden, heb ik aan de steunhengel een liploze 4-play gehangen, deze zwemt dan net onder het oppervlak. Aan de handhengel heb ik de spro bbz-1 fast sink gehangen. Door deze regelmatig een tikje te geven krijgt ie zo een geweldige actie dat succes bijna niet uit kan blijven.
En dat bleef gelukkig ook niet uit.. Na wat vuil verwijderd te hebben wierp ik de bbz weer achter me en was het bijna direct hangen!

De eerste van 2012 was een feit..
Na weer verder te varen was het even later weer raak, maar nu was de 4-play de klos..

Dit ging lekker zo, even later was het 2-1 voor de bbz. Nummer 3 was er namelijk vol overheen geschoven..


Een half uurtje later klonk er: Al wat gevangen? Vanaf de kant werd de kajak weer eens bewonderd. Mwoah, een paar snoekjes, was het antwoord. RAM! Toen meldde nr 4 zich en kon de man vanaf de kant zien dat dat vissen vanuit de hobie toch wel wat extra's heeft. Hij had zelf een camera bij en heeft waarschijnlijk een paar leuke actie-foto's gemaakt, stom dat ik niet gevraagd heb of ie ze naar me wou mailen. (maar wie weet leest ie dit)
Weer een half uurtje later werd de 4-play op de steunhengel bruut gegrepen en klapte de hengel volledig dubbel. Vorig jaar was de jacht op de eerste meter ingezet en met een prachtige 1.12m in augustus was dit een van de hoogtepunten van vorig seizoen. Deze vis ging echter de meter niet halen maar met 92 cm was het toch m'n op een na grootste, ik had m'n seizoen slechter kunnen starten..


Hierna werd het lang rustig maar op de weg terug richting ons startpunt werd de stand tussen de swimbaits gelijk getrokken en meldde nummer 6 zich..


Al met al een heerlijk dagje op het water, en een prima seizoensopening..