pollak 93cm

pollak 93cm

zondag 31 oktober 2010

Nieuw PR baars!

31-10-2010

Berichtdoor Ronald op vandaag 22:17
Hallo allemaal,

Vandaag een uitstapje naar het zoete gemaakt. De missie was eigenlijk snoekbaars maar de diepe put die er zou moeten liggen was niet aanwezig of we konden hem niet vinden. Ik was samen met m'n vismaat die sinds dit jaar ook een hobie heeft. Op het plekje waar eigenlijk de put had moeten liggen kreeg ik de eerste aanbeet die ik miste, meteen weer laten zakken en weer beet, nu haakte ik wel iets. Nog niet zo bekend met de zoete rovers kon ik aan het knokken niet echt voelen wat ik te pakken had. Wat denk je, komt er een bot boven :)
 Afbeelding
ik trek toch zeevis aan geloof ik..

Maar even later krijg ik weer een aanbeet maar dit knokte toch wat feller, een mooie Baars deze keer die leuke sport gaf aan m'n verticaalstokje

Afbeelding

Toen viel het een tijdje stil maar tegen de avond kwam er wat meer activiteit en vingen we meerdere baarsjes. De laatste baars die ik ving was nog ietsje groter als de eerste, 34 cm. Zo verbreek je tenminste weer 's een PR-etje;)
AfbeeldingAfbeelding
Morgen nog ff het zoute op, daarna weer het zoete, toch ook wel leuk..

Groeten
catching is a bonus, releasing a bigger one

30-10-2010

Een van de laatste pogingen om een zeebaarsje te vangen, toch weer gelukt, maar ik ga er ook maar 's mee stoppen..

zaterdag 30 oktober 2010

nieuwe plug..

Kadootje van hengelsport Van der Poel, denk dat m'n nieuwe st Croix met 17 g werpgewicht iets te licht is;)

29-10-2010

Weer eentje..  cm of 40.. Ik ving ook nog een klein botje, half uurtje later hetzelfde botje nog een keer, had een herkenbaar wit vlekje op z'n bovenkant, had ik nog niet eerder meegemaakt..

donderdag 28 oktober 2010

28-10-2010

Blijven proberen... Ik had nog wat zagers dus gewoon weer ff een paar uurtjes geprobeerd.. Al snel een beetje maar niet hangen. M'n maat kwam ook nog ff, had geen zagers maar ik had er nog wel een paar voor 'm.. Ik kreeg nog een paar keer beet van waarschijnlijk hetzelfde kleine baarsje, was iedere keer op dezelfde plek, maar kreeg 'm niet te pakken..
Daarna bleef het lang stil..
Totdat m'n maat dicht bij de kant beet kreeg...
73cm, 4.3 kg  Had ik 'm maar niet gebeld;)
Meestal neemt hij z'n baarzen mee maar omdat hij met mijn zagers viste mocht ze terug, YES!
Gefeliciteerd en grote klasse dat je je nieuwe PR terug hebt gezet Daniel. (dat ze maar voor veel nageslacht mag zorgen..)

Ik ving later toch nog een leuk baarsje dus weer geen nul gelukkig..

Groeten

woensdag 27 oktober 2010

27-10-2010

Weer een paar uurtjes geprobeerd maar 't was weer niet veel, toch nog 1tje gevangen..

dinsdag 26 oktober 2010

26-10-2010

Vanavond nog even met de dobber/zager gevist, 1 ondermaats baarsje als resultaat.. Van de week wordt het tij alsmaar beter dus ik hoop nog een dikke najaarsbaars te vangen..

vrijdag 22 oktober 2010

Overdag taai

Vandaag behoorlijk wat afgekajakt, niks gevangen. 1 klap op de ima komomo terwijl ik aan het trollen was, toen ik m'n hengel uit de steun had was ie eraf. Komomo II zwemt aan het oppervlak, misschien was het wel een meeuw..
Ook met de delta-catcher gevist, gooien geweldig en je kan er prima mee walk-the-doggen. Heel goed(koper) alternatief voor de LC sammy of de MB giant dog-x. Ik ga er zeker nog op vangen maar of dat dit jaar nog is...

geslaagde eerste sessie

vanochtend in het donker 5 baarzen gevangen met de dobber.. Met een mooie afsluiter
Nu de kayak opladen en met de plug aan de gang..

Groeten

woensdag 20 oktober 2010

pokkeweer

Stel het vissen nog maar even uit, ben geen mooi weer visser maar ik wacht toch op iets beter weer..

dinsdag 19 oktober 2010

Nieuwe oppervlaktepluggen

Vandaag kreeg ik een belletje van vismaat Marco. Hij had nieuwe pluggen laten komen voor in de BD store en had ze binnengekregen. De Delta-Catcher.. Of ik er wat op wou komen halen om ze te testen, graag natuurlijk.
Marco is al jaren een fervent zeebaarsvisser en heeft er veel vertrouwen in, ze moeten erg ver werpen door de stalen kogels achterin(3) en de rammel komt van de kogel voorin, die tevens een goede walk-the-dog actie mogelijk maakt. De plug is 100mm lang en heeft vlijmscherpe VMC dreggen. Plug kost een tientje en zier er gelikt uit.

Morgen proberen een goeie teststek te vinden om ze in de praktijk te testen..

19-10-2010

vannacht weer met de dobber gevist, toch weer 4 baarsjes gevangen

maandag 18 oktober 2010

17-10-2010

Vannacht met de dobber gevist, op het eerste stekje met opkomend niks gezien. Met afgaand een ander stekje geprobeerd, hier wel activiteit. 2 kleintjes en eentje die ff vol door de slip ging, ik riep al tegen m'n maat, dit is een grote maar het bleek 'tegen' te vallen.. Veel plonzen van springende vis, vaak zijn het harders maar ik denk dat het nu toch voornamelijk baarzen waren, de beten waren hier toch iedere keer vlak in de buurt. Niet voor niks in de kou gestaan met een aantal vallende sterren als bonus..

M'n eerste blog

Ook maar 's een blogpagina aangemaakt. Ik vind het leuk om mezelf via internet op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op visgebied en vangsten van anderen. Dus waarom zelf ook niet wat delen?

zondag 17 oktober 2010

17-10-2010

Re: 17-10-2010

Berichtdoor Ronald op gisteren 20:37 
 Ik had er vandaag  2 op een nieuw kleurtje.. Vandaag maar ergens anders gaan vissen waar je ook lekker in de luwte kon varen, prima weertje en niet koud gehad. Bij de derde worp ving ik al een baarsje, een goed begin maar het duurde erg lang voor ik nog wat ving. 2 kilometer verderop ving ik er nog 2 helaas geen grote maar beter dan niks. Heb ook nog een tijdje bij een aardige bootvisser rond gevaren die met zachte krab aan 't vissen was en die ving in een uurtje toch een aantal mooie baarzen, ze zijn er nog wel maar je moet op het goede moment op de juiste plaats zijn.. Hij viste op een metertje of 6, m'n pluggen gingen helaas niet zo diep, nog wel met de shad geprobeerd maar tegen zachte krab kan je niet op:(

Afbeelding
de laatste baars van het seizoen?

groeten

zaterdag 9 oktober 2010

09-10-2010

Re: 09-10-2010

Berichtdoor Ronald op 10 okt 2010 16:58
 Had gister een nieuw setje gekocht bij Van der Poel om met de shad vanaf de kant te vissen en mocht hem vanochtend inwijden met een prachtige baars, 70 cm , de 4e dit jaar..
Afbeelding
De aanbeet kwam toen ik m'n shad vol over de stenen binnendraaide, beginnersgeluk eigenlijk maar m'n maat de specialist ving er geen;)

groeten

vrijdag 8 oktober 2010

08-10-2010

Vanavond van de kant gevist, 2 op de shad en 4 op de dobber/zager combi geen kneiters maar mooie sport